Política 17/12/2016

El PDECat ja té nou logotip: un asterisc blau amb les quatre barres

Marta Pascal diu que han escollit el color blau "per recordar el passat de Convergència, és una declaració d'intencions"

Albert Solé
2 min
La nova imatge gràfica del PDECat

BarcelonaEl Partit Demòcrata (PDECat) ha fet un pas més dins la seva refundació, el pas més simbòlic: el nou logotip. La nova imatge gràfica de l'antiga Convergència és un asterisc de color blau amb les quatre barres.

Marta Pascal, coordinadora general del partit, ha explicat què volen transmetre amb el logotip escollit d'entre més de 150 propostes: "Les quatre barres són perquè tenim molt clar d'on venim, i el color blau és per recordar el passat de Convergència, és una declaració d'intencions, del que hem estat, del que volem ser, i del que tenim".

"Hem buscat ser el partit de referència, el partit de la gent, de la unió i la centralitat", ha afegit Pascal.

El moment de descobrir la nova imatge s'ha fet com un puzle. En un gran plafó, un membre de l'executiva del partit de cada comarca ha anat col·locant una petita peça fins que els membres de l'executiva han posat les peces finals que deixaven veure el logotip de l'asterisc blau.

Pascal, Munté i Puigdemont han posat les últimes peces. A l'acte no hi havia ni Artur Mas ni Mercè Conesa.

El president Carles Puigdemont també ha valorat el logotip, i el que significa: "No hem vingut aquí per fer el mateix que abans, o el mateix que fan altres. El país necessita innovar-se, i això només es fa amb eines d'imaginació".

"Per als que cauen en la temptació de desconsiderar-nos, sabem que tenim una gran capil·laritat al territori. Som un espai intergeneracional, escoltem a tothom i promocionem a tothom, de totes les generacions, i per això som una amenaça per a molta gent", ha dit el president, que ha afegit: "Hi ha gent que entén que per atacar la fortalesa del país cal atacar les formacions principals del país".

Entre les 150 propostes per a la nova imatge gràfica del Partit Demòcrata, l'estudi de disseny guanyador ha sigut un de Barcelona: Dos Grapes.

La presentació s'ha fet en una antiga nau industrial del Poble Sec que actualment és un espai de 'coworking'.

stats