Societat 14/05/2019

Es redueixen les patrulles dels Mossos a la majoria dels jutjats durant una part del dia

El TSJC canvia la seva ordre tot i que recorda que encara no s'han identificat les persones que van fer l'acció que va motivar l'ampliació del dispositiu

P.e.
2 min
El manifest dels jutges defensa la legitimitat internacional de la consulta

BarcelonaDes de fa tres mesos, els Mossos d'Esquadra tenen patrulles a totes les seus judicials les 24 hores del dia. El dispositiu, anomenat Toga, s'havia ampliat des d'aleshores per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El president del TSJC, Jesús María Barrientos, ha enviat ara una carta al comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, per canviar el dispositiu i establir que a partir d'aquest dimecres es redueixen les patrulles durant una part del dia (de 8 a 15 h dels dies laborables, en les hores d'obertura dels equipaments). La mesura s'aplica a gairebé totes les seus judicials excepte el Palau de Justícia de Barcelona i la Ciutat de la Justícia, així com els jutjats del Vendrell, Gandesa, Balaguer, Cervera, Solsona i Berga.

Els equipaments que queden fora de la reducció de les patrulles són els que "mantenen la intensitat del risc, a criteri policial", segons Barrientos. De fet, el president del TSJC ha recordat que encara no s'han identificat les persones que fa tres mesos van posar fems a les portes de diverses seus judicials, en una acció reivindicada pels CDR. L'acció va motivar que es posés en marxa aquest nou dispositiu, Toga, amb patrulles dels Mossos a tots els equipaments. Per a Barrientos, que no s'hagin identificat els autors de l'acció fa que hi hagi "un risc més elevat de repetició". El dispositiu s'aplica a les seus dels 49 partits judicials de Catalunya, cosa que implica la presència de més d'una cinquantena de patrulles, amb dos agents cadascuna, de la policia catalana. Això també provoca que hi hagi menys patrulles disponibles a les comissaries dels Mossos.

stats