Cultura 15/07/2021

11 festivals per al cap de setmana

Des del Vallviva fins a les Nits del Fòrum, recollim els diferents festivals que ompliran de música aquest tres dies

Júlia Claramunt
1 min
Gemma Humet al Festival Portalblau 2020

BarcelonaEls amants dels festivals de música (amb el públic assegut) estan de sort. Tot i que la temporada ja fa setmanes que va començar, aquest cap de setmana arrenquen el Festival Portalblau (L'Escala), el Festival Castell de Peralada (Peralada), el Vallviva Festival dels Sentits (la Vall d'en Bas), el Nowa Reggae (Vilanova i la Geltrú), el cicle de concerts Nits del Fòrum i el Share Festival, tots dos a Barcelona. Us oferim un recull dels festivals que tindran lloc aquest divendres, dissabte i diumenge.

1.

Festival Castell de Peralada

La 35a edició del Festival Castell de Peralada arrenca el divendres 16 de juliol amb l'espectacle Ballet for Life o Le presbytère, el ballet amb música de Mozart i Queen creat per Maurice Béjart (1927-2007). Inspirat en les figures de Freddie Mercury i Jorge Donn (ballarí estrella del coreògraf), víctimes de la sida als 45 anys, és un ballet que parla de la mort però que, per sobre de tot, és un cant a la vida. A Peralada, fins a l'1 d'agost, també es podrà veure el Ballet de Barcelona, Tosca de Giacomo Puccini i concerts i recitals de Javier Camerena, Rufus Wainwright i Sílvia Pérez Cruz, entre d'altres.

2.

Festival Portalblau a l'Escala

Amb la mar Mediterrània com a teló de fons, el Festival Portalblau ofereix entre el 17 de juliol i el 15 d’agost una programació eclèctica que inclou música, dansa, poesia, presentacions, jornades de reflexió i tota mena de manifestacions artístiques, tan variades com són les diferents tonalitats del color blau. Maria Rubert de Ventós i el poeta Carles Duarte seran els encarregats d’iniciar l’edició dissabte, amb un homenatge al poeta Joan Margarit. 

3.

Festival Porta Ferrada a Sant Feliu de Guíxols

El Festival Porta Ferrada celebra, a Sant Feliu de Guíxols, la 59a edició. Aquest cap de setmana, i fins al 21 d’agost, el festival impregnarà tots els racons de la localitat empordanesa de música, teatre, tallers i moltes més activitats. Divendres es podrà escoltar Zucchero en acústic a l'Espai Guíxols i diumenge Sílvia Pérez Cruz i Renaldo & Clara.

4.

Vallviva, Festival dels Sentits a la Vall d'en Bas

El municipi de la Vall d’en Bas, a la comarca de la Garrotxa, acull la primera edició del Vallviva, Festival dels Sentits. En un bell entorn natural, els assistents podran gaudir de l’experiència del festival, que inclou una ambiciosa programació musical amb artistes com Manel, Koko Jean & The Tonics i Massa (excantant de Teràpia de Shock), acompanyada d’una oferta gastronòmica protagonitzada pel restaurant Les Cols, amb dues estrelles Michelin. 


5.

Nits del Fòrum a Barcelona

Les circumstàncies del 2020 van propiciar la creació de programacions musicals adaptades a la realitat pandèmica com les Nits del Fòrum (organitzades pel Primavera Sound), que aquest any tornen a portar la música en directe al Parc del Fòrum. El cicle de concerts comença aquest cap de setmana amb Recycled J + Cruz Cafuné (divendres), Crim + La Inquisición (dissabte) i Estrella Morente + Israel Fernández i Diego del Morao (diumenge).

6.

Share Festival a Barcelona

Els exconcursants d’Operación Triunfo 2020 Eva B & Hugo Cobo inauguraran el 17 de juliol a l’Estadi Olímpic el Share Festival 2021, que canvia radicalment de format i, en lloc de concentrar les actuacions en un cap de setmana, es converteix en un cicle de concerts fins al 30 d’octubre. El cartell inclou noms com Anuel AA + Aleesha, Don Patricio, La Pegatina, Omar Montes + RVFV, Lola Indigo, Oques Grasses, Morad, Natalia Lacunza + Alba Reche, Stay Homas i 31 FAM. 

7.

Nowa Reggae a Vilanova i la Geltrú

Divendres i dissabte els amants dels sons jamaicans tenen una cita a Vilanova i la Geltrú: el Nowa Reggae, un festival de música jamaicana amb més de 15 anys de trajectòria i que finalment se celebrarà amb el públic assegut. Entre les diferents propostes, divendres es podran escoltar Daddy’s Sound, Rudymentari, Sr. Wilson & Belén Natalí, i dissabte Dj Ams, Urtica Sound, Jazzwoman i Green Valley, entre d'altres. 

8.

Festival Internacional de Música Pau Casals al Vendrell

El Festival Internacional de Música Pau Casals celebra el 40è aniversari fins al 22 de juliol amb una programació formada per set concerts a càrrec d'artistes nacionals i internacionals i dues projeccions al Vendrell. Divendres Santiago Cañon-Valencia, acompanyat del pianista japonès Naoko Sonoda, tocarà tres sonates per a violoncel amb tons i estils molt diversos, i dissabte el trio format pel pianista Eric Le Sage, el violinista Daishin Kashimoto i el violoncel·lista Claudio Bohórquez reproduirà el concert que va fer Casals a la Casa Blanca l’any 1961.

9.

Festival OJC Patrimoni a la Vall de Boí

L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell (OJC) de les Terres de Lleida celebra la primera edició del Festival OJC Patrimoni, que vol vincular la música amb el Romànic tot oferint un cicle de cinc concerts a les esglésies de la Vall de Boí. Aquest cap de setmana continua amb la seva programació, i els vents de l’orquestra actuaran el 18 de juliol a Taüll.


10.

Festival de Música Antiga dels Pirineus

La 10a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) ofereix 48 concerts repartits en 33 municipis pirinencs i aposta per la qualitat dels conjunts i solistes de música antiga. El festival va començar el 2 de juliol i s’estén fins al 22 d’agost. Aquest cap de setmana es podrà gaudir dels concerts de Pasacalle (divendres a Bagà i dissabte a Encamp, Andorra) i del Cor de Cambra de Granollers (dissabte a Riner i diumenge a Berga).  


11.

Festival Jardins de Pedralbes a Barcelona

El Festival Jardins de Pedralbes continua amb la seva programació, i aquest divendres es podrà veure la Gala de Ballet Étoiles de l’Òpera de París, on els artistes ballaran extractes de les peces més emblemàtiques del món de la dansa. La versatilitat de Nathy Peluso tornarà a lluir dissabte, i Miguel Ríos & The Black Betty Trio es podrà escoltar diumenge. 

stats