Atletisme

La russa Yulia Stepanova, més a prop de competir a Rio sota la bandera olímpica

L'atleta ha sigut acceptada per competir a títol personal i independent als Jocs per la Federació Internacional d'Associacions Atlètiques

L'atleta russa Yulia Stepanova és la primera esportista que podrà competir internacionalment a títol personal i independent. Amb aquesta mesura està més a prop de poder participar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro sota la bandera Olímpica. La vuitcentista s'havia vist afectada per la  prohibició de competir als Jocs a tots els atletes que pertanyen a la Federació Russa d'Atletisme. L'atleta va sol·licitar a la Federació Internacional d'Associacions Atlètiques (IAAF) participar a les competicions de forma independent i neutral i, per tant, sense representar el seu país.

La Junta de Revisió del Dopatge ha acceptat la sol·licitud de Stepanova per tal de competir sense representar cap país, tal com contempla la regla 22.1A de la IAAF. Els tres membres de la junta han admès l'esportista russa per haver fet una contribució excepcional a la protecció i promoció dels atletes, el joc net, la integritat i l' autenticitat de l'atletisme.

Ara la russa té via lliure per participar en competicions internacionals com a atleta independent i neutral, si bé encara ha de ser admesa per l'organització de cada esdeveniment en funció de les normes pròpies que hi hagi. El primer lloc on espera ser acceptada és al campionat d'Europa d'atletisme que se celebrarà a Amsterdam entre el 6 i el 10 de juliol.

La IAAF ha rebut més de vuitanta sol·licituds d'atletes russos que pretenen poder competir de la mateixa manera que Stepanova. Es tracta d'esportistes que han estat entrenant lluny de Rússia durant un període prou significatiu per proporcionar seguretat contrastada en l'exercici íntegre de la seva feina.

Més continguts de