Esports 24/07/2021

Laporta vol evitar una guerra salarial amb els capitans del Barça

Demana un sacrifici a Busquets, Gerard Piqué i Jordi Alba, que abans de signar res prefereixen veure com queda la renovació de Messi

3 min
Joan Laporta i Gerard Piqué durant la presentació oficial del primer coma president del FC Barcelona

BarcelonaKun Agüero, Eric García, Memphis Depay i Emerson Royal. Aquests són els quatre fitxatges del Barça per a la temporada que ve. Quatre cares noves –tres lliures de traspàs i una en virtut d'una operació beneficiosa amb el Betis– que venen d'una planificació esportiva prèvia a l'arribada de Joan Laporta a la presidència de l'entitat. En podrien haver sigut cinc si Georginio Wijnaldum, que igualment venia lliure, no hagués acceptat a última hora una proposta milionària del PSG. L'interior neerlandès també era objectiu clar de la direcció esportiva i de Ronald Koeman abans del canvi de junta. Optimista de mena, Laporta va prometre "tres o quatre" fitxatges més en una entrevista amb La Vanguardia, però la greu situació econòmica de moment el lliga de mans i peus a l'hora d'obrir la seva pròpia planificació. Tant ell com Mateu Alemany s'han de centrar en la desitjada renovació de Leo Messi, en buidar el vestidor per poder fer lloc al nou contracte del 10 i en revisar els acords amb diversos jugadors de la plantilla que tenen condicions sobredimensionades.

La negociació amb Messi es continua cuinant a només tres setmanes per al començament de la Lliga. A cada aparició pública, Laporta insisteix que el tema "progressa adequadament". Aquest missatge positiu és el que cala en l'entorn del president, des d'on abans del 30 de juny ja es donava per tancat l'acord. "Pensàvem que el timing seria més curt", van justificar després. Amb el contracte ja exhaurit van aparèixer Javier Tebas i el famós topall salarial per recordar que sense sortides milionàries el Barça no podria inscriure el 10 a la Lliga malgrat aconseguir renovar-lo. En contrast amb les presses de la institució, des de l'univers del capità s'esforcen ara i fa setmanes en transmetre calma. "El Leo està de vacances [al Carib, ara mateix] i encara hi ha serrells del contracte que s'han de solucionar", apunten. L'acord entre les parts està emparaulat fins al 2026, si bé és probable que el futbolista deixi de jugar al Barça abans d'aquesta data i acabi de percebre el seu contracte fent tasques d'ambaixador mentre exhaureix la seva carrera als Estats Units.

De com s'acabi el serial Messi, i de com es reparteixin els pagaments a qui continuarà sent el futbolista més ben pagat del món, dependrà el marge dels seus companys més veterans a l'hora de renegociar els seus contractes a la baixa amb el Barça, una prioritat que Laporta té clar que ha de gestionar amb mà esquerra. El president no vol entrar en una guerra salarial amb Gerard Piqué, Sergio Busquets ni Jordi Alba, tres homes que superen els 30, que tenen contractes llargs i que continuaran jugant molts minuts si el físic els respecta.

Laporta els ha sondejat a tots perquè tinguin un gest amb la delicada situació del club, però els seus agents li recorden que ja van ajornar una sèrie de pagaments amb l'anterior junta i, malgrat la bona predisposició, li demanen temps abans de tornar a signar res. En definitiva, i tal com ha confirmat l'ARA, volen veure quin esforç econòmic fa el capità per després ajustar les seves condicions. Des del club són conscients que les vaques sagrades tenen la paella pel mànec, però alhora els avisen: "Si se n'anessin, cap equip els pagaria ni de bon tros el que cobren aquí". La negociació més encarada és amb el quart capità, Sergi Roberto, a qui es proposa un any més de contracte per ajornar quantitats corresponents al curs 2021-22. Una fórmula similar a les de Florentino Pérez amb Nacho i Lucas Vázquez al Reial Madrid.

Griezmann no hi vol perdre diners

La revisió d'aquests contractes és peccata minuta en relació amb el forat que suposen per al club les condicions del que internament es coneix al Barça com el trio dels 1.000 milions: Dembélé, Coutinho i Griezmann. Els creadors d'aquest apel·latiu sumen i arrodoneixen els seus traspassos i el valor dels seus contractes. Si el club aconseguís que se n'anessin aquest estiu arreglaria una gran part del problema, però ara per ara no se'n surt. A Dembélé, lesionat fins ben entrada la tardor, el voldria renovar per evitar que se'n vagi lliure l'estiu que ve, però de moment no hi ha acord. A Coutinho no hi ha qui el cedeixi perquè guanya massa diners, mentre que Griezmann no posaria pegues a tornar a l'Atlètic de Madrid sempre que no hi perdés capacitat adquisitiva. En l'apartat de sortides, qui més hi posa de la seva part és Miralem Pjanic, a qui els seus agents intenten col·locar al futbol italià. El Barça està disposat a donar la carta de llibertat al bosnià.

stats