Carlos Sobera fitxa per Mediaset i conduirà el nou 'dating show' de Cuatro

El presentador també té pendent d'emetre un concurs de talents a La Sexta

Cuatro ha anunciat aquest dimarts que Carlos Sobera serà el presentador de 'First dates', el seu nou programa de cerca de parella, que s'ha començat a rodar aquesta setmana. Sobera, doncs, aterra al grup Mediaset procedent d'Atresmedia, on de fet també tenia un projecte en marxa, el concurs de talents  '¡Eso lo hago yo!', que s'havia d'estrenar a La Sexta l'estiu passat però que de moment encara no s'ha emès, tot i que ja està gravat. Sobera, doncs, es podria trobar durant els propers mesos amb dos programes en emissió en dos canals diferents.

'First dates' suposarà el debut en el món dels 'dating shows' d'un presentador acostumat als concursos, però Sobera assegura que té ganes de provar aquest nou gènere. "Quan vaig conèixer el format em va semblar molt fresc, molt original. Em va agradar la naturalitat d'unes persones que busquen enamorar-se i divertir-se mentre es coneixen. M'entusiasma la idea d'emular Cupido i ser testimoni de les reaccions de la gent en la seva primera cita", assegura, en declaracions recollides per Mediaset en una nota.

El programa, d'origen britànic i que serà produït en col·laboració amb Warner, intentarà " emparellar els centenars de solters que s'han presentat a 'First dates' a la recerca d'una parella", explica Cuatro. Per fer-ho, Sobera es convertirà en el "singular 'maître' del restaurant First Dates, un lloc únic i especial on tindran lloc les trobades entre els solters". La seva tasca serà coordinar l'equip de cambrers del local, guiar els participants "en els seus primers i titubejants passos" i "trencar el gel entre els recent coneguts".

A més, també s'encarregarà de posar la veu en 'off' del programa, que la cadena ja avança que es dedicarà a destacar els moments més "hilarants" i "sorprenents" de les cites i que estarà carregada de "sentit de l'humor". La cadena, doncs, vol seguir explotant el món 'tróspido' de formats com  '¿Quién quiere casarse con mi hijo?' o 'Un príncipe para tres princesas'. És un gènere que fins ara li ha funcionat molt bé en mans de Luján Argüelles, i que ara la cadena intentarà diversificar provant-lo amb un nou mestre de cerimònies.

Sobera ja havia aparegut breument a Cuatro com a membre del jurat de 'Los mánagers', l'any 2010, i també havia treballat a Telecinco durant els anys 90, primer a la sèrie 'Al salir de clase' (1997-1999) i després al concurs '¿Quién quiere ser millonario?' (1999-2001). Des de llavors, però, ha estat vinculat a Atresmedia –amb algunes incursions a TVE i la basca ETB–, on ha presentat concursos com '¿Quién quiere ser millonario?' –que va fer el salt a aquesta cadena l'any 2005 i s'hi va estar fins al 2008–,  'Atrapa un millón' o 'Avanti'. Les seves últimes aparicions en aquest grup van ser les  campanades d'Antena 3 i el programa 'Cosmos', a Mega.