Mèdia 20/06/2017

Catalunya Ràdio fitxa Cristina Puig per a la segona hora del 'Catalunya vespre'

El consell de govern dona llum verda a la incorporació de la periodista, que substituirà Sílvia Cóppulo

à. Gutiérrez / A. Castellví
3 min
Cristina Puig

BarcelonaLa periodista Cristina Puig presentarà, a partir de la temporada vinent, de la segona hora de l'informatiu 'Catalunya vespre' de l'emissora pública. Es tracta de la franja de 22.00 a 23.00 h, que actualment està en mans de Sílvia Cóppulo i que consisteix, fonamentalment, en una tertúlia d'anàlisi de l'actualitat del dia. Kílian Sebrià seguirà presentant la primera hora del programa, purament informativa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'arribada de Puig a Catalunya Ràdio s'ha confirmat aquest dimecres al matí, després que el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) hagi aprovat el moviment proposat per la direcció de l'emissora. D’aquesta manera, la ràdio pública es rearma en aquesta franja davant la competència renovada que comportarà el desembarcament d’Agnès Marquès a RAC1. La periodista de TV3 assumeix el programa No ho sé, en substitució de Joan Maria Pou, de manera que serà la competència directa del Catalunya vespre.

En l’última onada de l’EGM, l’informatiu nocturn de RAC1 portava avantatge: liderava amb 90.000 oients (2.000 més que un any enrere), mentre que el seu homòleg a Catalunya Ràdio es quedava en 62.000 oients, després de patir una patacada forta i baixar des dels 117.000 seguidors (quan aleshores durava una hora més i arrencava a les set en comptes de les nou).

Aquesta seria, en principi, l'única veu nova que Catalunya Ràdio incorporaria a la seva graella de cara a la temporada vinent. Cóppulo, per la seva banda, conduirà l'espai d'entrevistes 'El divan', que fins ara formava part de la graella d'estiu de la ràdio pública i que ara s'emetrà també durant la temporada regular els caps de setmana. A més, l'espai es podrà veure per TV3 en la franja del segon 'prime time', és a dir, a partir de les 23.00 h.

L’emissora ha temptejat també Gemma Nierga, però la periodista ha decidit no prendre cap decisió sobre el seu futur professional fins que no hagi enllestit el seu compromís amb la SER, que ha decidit prescindir d’ella després de trenta anys dedicats a l’emissora. En tot cas, si finalment acceptés alguna proposta de Catalunya Ràdio, difícilment podria encaixar-se per a l’inici de la temporada.

Represaliada de TVE

Puig era actualment la responsable de comunicació de l'editorial RBA, un càrrec que va assumir el juny del 2015, uns mesos després de ser acomiadadade forma improcedent, segons la justícia– de Televisió Espanyola, on havia presentat durant 4 anys el programa de debat '59 segons' i posteriorment, durant tres temporades més, 'El debat de La 1'.

La direcció de l’ens, a més, va embrutar el seu nom. El president de RTVE, José Antonio Sánchez, va justificar el seu acomiadament assegurant que havia “vetat” convidats i que tractava “amb menyspreu” el personal tècnic. Puig va acusar Sánchez de mentir. En una entrevista a RAC1, declarava: “Jo no tenia dret a res, jo només era la presentadora. El programa el dirigia una persona i el seu ajudant, que ja no hi són. Venia fet des dels despatxos. Jo era la imatge del programa, però no tenia cap poder de decisió, ni de triar analistes ni convidats”. De fet, la periodista denunciava justament que tenia dificultats per portar depèn quins convidats a la televisió, si no eren de la corda política del Partit Popular. Els tècnics, a més, es van manifestar en contra del seu acomiadament.

Cristina Puig té una llarga carrera en els mitjans. Abans d’estar a Televisió Espanyola havia col·laborat al magazín de TV3 'El club' i fins i tot el va presentar durant les vacances d’Albert Om, l’estiu del 2007. També va col·laborar amb Om al programa 'Jo vull ser' i com a copresentadora de diverses gales de final de temporada d’'El cor de la ciutat'.

En l’àmbit radiofònic, ha treballat en emissores com la SER, la Cope, Ràdio 4 i RAC1 (on va presentar un estiu el magazín matinal).

Anteriorment havia col·laborat en el magazín de TV3 'El club' –que va presentar l'estiu del 2007– i, en l'àmbit radiofònic, ha treballat en emissores com la SER, la Cope, Ràdio 4 i RAC1.

stats