Mèdia 15/04/2016

La CCMA considera "imprescindible" que l'aportació del Govern per al 2016 s'incrementi en 26 milions

Llorach garanteix el retorn del 5% del sou i la paga extra, però vincula la confluència d'informatius a l'augment del pressupost

Albert Castellví
2 min
Jaume Peral, Saül Gordillo i Núria Llorach aquest divendres al Parlament

BarcelonaLa Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha demanat al Govern que aquest any incrementi en 26 milions d'euros la seva aportació als mitjans públics, que el 2015 va ser de 225 milions. Segons la vicepresidenta de la Corporació –i presidenta en funcions–, Núria Llorach, aquest increment és "imprescindible" per no "traspassar línies vermelles que afectarien els continguts i l'antena".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En la seva compareixença d'aquest divendres davant la comissió parlamentària de control a la CCMA, Llorach ha detallat que l'avantprojecte de pressupostos aprovat la setmana passada pel consell de govern fixa en 337 milions d'euros els recursos que necessita l'ens públic per complir els seus objectius durant aquest any. Això suposa un increment de gairebé 33 milions respecte als 304,3 milions de què va disposar la CCMA durant el 2015. La major part d'aquest increment hauria de sortir, segons Llorach, de l'aportació del Govern, i la resta està previst que s'obtingui a través d'altres fonts, principalment la publicitat. La previsió és que els ingressos per aquesta via millorin un 5% aquest any.

Segons el consell de govern, aquest increment pressupostari ha de permetre "encarar les despeses sobrevingudes vinculades a l’acord pel retorn del 5% del sou dels treballadors i de la segona paga extraordinària". Es tracta, per tant, de despeses que la CCMA ha d'afrontar obligatòriament, de manera que els ingressos extres simplement servirien perquè la Corporació es mantingués "en la mateixa situació" que fins ara, segons fonts de l'ens públic, i no per a noves inversions o compres de continguts.

De totes maneres, preguntada per la diputada de Catalunya Sí que es Pot Jèssica Albiach, Llorach ha subratllat que, fins i tot el cas que no s'obtinguessin els ingressos extres que es demanen al govern, la paga extra i el retorn del 5% de sou estan garantits. En aquest cas, però, la presidenta en funcions de la CCMA adverteix que caldrà "seguir retallant" en altres apartats. "Si anem a pressupostos prorrogats, no podrem fer inversions ni moltes de les coses que teníem previstes", ha assenyalat Llorach, en referència, entre altres coses, a la inversió necessària per poder culminar el procés de fusió de les redaccions d'informatius i d'esports de TV3 i Catalunya Ràdio. "El que farem durant el 2016 queda subjecte a tenir suficient aportació pressupostària per poder-ho dur a terme", ha assenyalat.

stats