MITJANS PÚBLICS
Mèdia 23/02/2013

La CCMA preveu tancar el 2012 amb 7,5 milions de pèrdues

A.c.r.
2 min
Fèlix Riera, Eugeni Sallent i Brauli Duart van comparèixer ahir al Parlament.

Barcelona.La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) haurà d'eixugar aquest any un dèficit de 7,5 milions d'euros que arrossega de l'any passat per complir amb la legislació estatal. Aquesta és la xifra amb què l'ens preveu tancar l'exercici, segons va anunciar ahir el president del consell de govern, Brauli Duart, a la comissió de control al Parlament, en què va especificar que, tot i que els ingressos van situar-se 24,1 milions per sota del previst -a causa, bàsicament, d'una caiguda de 17,8 milions en publicitat-, els ajustos en la despesa van permetre estalviar 16,5 milions. De cara a aquest any, les previsions "no són òptimes", ja que es preveu una caiguda de la publicitat del voltant del 10%, tot i que el pressupost no es tancarà fins que la Generalitat no aprovi els seus comptes, on constarà l'aportació pública a la CCMA. En tot cas, Duart va assegurar que una de les principals preocupacions del consell de govern serà "no travessar cap línia vermella que pugui afectar el model" de TV3 i Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En relació amb la possibilitat que es presenti un ERO als mitjans públics catalans, Brauli Duart va reiterar que és "l'última opció", però que "cap empresa pot deixar de banda" aquesta possibilitat en un context de retallades. El president de la CCMA es va referir també a l'existència de contractes fora de conveni, una possibilitat que "paradoxalment està prevista al conveni" i en què hi ha ara mateix 126 treballadors, 32 menys que fa dos anys.

Per la seva banda, el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, va explicar que, amb la conversió d'iCat en una ràdio online , l'emissora ha passat de tenir un cost anual d'1,6 milions d'euros a 795.000, i que la previsió és que el 2015 s'arribi a 556.000 euros. En aquest sentit, Riera va explicar que el to que s'emet per les freqüències d'iCat per evitar que siguin ocupades il·legalment costa un 10% del que valia l'emissió. Duart va indicar també que la CCMA no renunciarà als dos múltiplexs de què disposa, i que no reduirà més el nombre de canals.

stats