Mèdia 21/11/2017

La cadena CBS acomiada el periodista nord-americà Charlie Rose després de ser denunciat per assetjament sexual

El canal ha assegurat en un comunicat que el comportament de Rose és "intolerable"

Ara
2 min
El periodista nord-americà Charlie Rose suspès després de ser denunciat per assetjament sexual

BarcelonaLa cadena CBS ha acomiadat oficialment Charlie Rose, un dels periodistes estrella dels Estats Units. La decisió arriba després que vuit dones hagin relatat a 'The Washington Post' com Rose les va assetjar sexualment en diverses ocasions. Tot i que, en primera instància, el canal havia optat per suspendre el periodista, finalment ha anunciat que prescindeix d'ell.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Rose, de 75 anys, copresentava el programa matinal de la CBS 'CBS this morning' i té un programa d'entrevistes, des del 1991 titulat 'Charlie Rose', que s'emet al canal públic PBS i a Bloomberg. En el comunicat, la CBS qualifiquen el comportament del periodista de "intolerable", alhora que asseguren que les revelacions del 'Washington Post' són extremadament inquietants.

En l'article del 'Washington Post', les dones, cinc de les quals han decidit mantenir-se en l'anonimat per por de represàlies professionals, descriuen trucades pujades de to, tocaments, exhibicionisme i insinuacions sexuals no desitjades.

Una de les dones explica com, durant una estada a casa de Rose, el periodista va aparèixer davant d'ella amb un barnús blanc obert, sense res a sota. Després de mostrar-li els seus genitals, va intentar introduir-li la mà dins els pantalons i va provar de besar-la.

El comportament exhibicionista de Rose ha estat confirmat per Reah Bravo, que va treballar per al periodista fa una dècada. Segons Bravo, durant un viatge que van fer l'any 2008 Rose la va citar a la seva habitació i va sortir despullat de la dutxa. A més, assegura que el periodista va tocar-la de manera inadequada diverses vegades dins d'un cotxe.

Una altra de les que s'ha sumat a les acusacions és Kyle Godfrey-Ryan, que va ser l'assistent de Rose també fa una dècada. En el seu testimoni, detalla com el periodista es va passejar despullat davant d'ella en múltiples ocasions quan es trobaven al pis de Rose per treballar. Segons el seu relat, ell li va arribar a dir que somiava veure-la despullada nedant a la seva piscina.

Després de l'aparició de l'article, Rose ha emès un comunicat en què es disculpa, tot i que assegura que ell va interpretar totes aquestes situacions d'una altra manera. "És essencial que aquestes dones sàpiguen que les escolto i que em disculpo profundament pel meu comportament inadequat. A vegades m'he comportat de forma insensible i accepto la meva responsabilitat", explica.

"Sempre vaig sentir que hi havia sentiments compartits, tot i que ara m'adono que estava equivocat", afegeix.

stats