Mobilitat
Economia 05/08/2021

Wallbox quadruplica facturació en els primers sis mesos del 2021

El fabricant de carregadors per a bateries elèctriques supera els ingressos pressupostats a principis d'any

ARA
2 min
Seu de Wallbox a Barcelona

BarcelonaEl fabricant català de carregadors de bateries elèctriques Wallbox va multiplicar per quatre les vendes en el primer semestre del 2021 en comparació amb el mateix període de l'any passat. Concretament, la companyia va facturar 32 milions de dòlars nord-americans (27 milions d'euros), un 15% per sobre del que havia previst inicialment al pressupost anual, ha informat l'empresa en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquest període, ha incorporat 305 nous empleats a la plantilla, que és ja de 647 treballadors, i ha començat a comercialitzar els seus productes en set nous mercats, de manera que ja té presència en 67 estats. Wallbox té fàbriques, de moment, a Sant Andreu de la Barca, mentre encara busca una ubicació definitiva per a una nova factoria als Estats Units -que vol obrir l'any que ve- i espera tenir a punt a finals d'any la nova planta de la Zona Franca de Barcelona. També té una fàbrica a la Xina mitjançant una joint-venture.

El creixement de les vendes es deu, segons el grup, al llançament als EUA del seu carregador estrella per a vehicles elèctrics. A més, al juny va tancar un acord amb l'energètica Iberdrola -un dels dos accionistes principals, juntament amb el fons de capital risc Seaya Ventures-, que comprarà un miler de carregadors ràpids.

A banda d'això, Wallbox va anunciar el mes passat un altre acord, en aquest cas amb la nord-americana Sun Power, empresa dedicada a proveir emmagatzematge i altres serveis energètics, per crear instal·lacions conjuntes de carregadors de vehicles elèctrics i panells solars als EUA.

"Bona posició" per superar els objectius

El fet que Wallbox hagi superat els objectius de vendes en la primera meitat de l'any situa el grup "en una bona posició per assolir l'objectiu d'ingressos per a tot l'any 2021", que és de 79 milions de dòlars (67 milions d'euros), assegura en el comunicat el conseller delegat i cofundador de l'empresa, Enric Asunción. No obstant, la direcció no espera obtenir beneficis fins al 2024.

L'empresa, que es marca com a objectiu assolir uns ingressos de 1.000 milions de dòlars el 2025, cotitzarà a la borsa de Nova York després de tancar un acord amb la SPAC nord-americana Kensington Capital Acquisition, que valora Wallbox en uns 1.200 milions d'euros, cosa que converteix la companyia catalana en el que en argot financer s'anomena un unicorn -empresa amb una capitalització superior als 1.000 milions de dòlars.

stats