Mèdia 01/08/2017

iCat ja emet per la FM en proves

El 6 de setembre tornarà definitivament a les ones després de cinc anys d'emetre exclusivament per la xarxa

2 min
Els presentadors d'iCat.cat

iCat es torna a sentir des d'aquest dimarts al matí a la FM en proves. L'emissora oferirà la programació d'estiu que ja es pot sentir actualment per internet. No serà, però, fins al 6 de setembre que tornarà definitivament a les ones després de cinc anys d'emetre exclusivament per la xarxa. De fet, segons explica l'emissora, durant tot el mes d'agost es posaran en marxa "progressivament" els repetidors i es faran "els ajustos necessaris" per poder iniciar les emissions regulars al setembre.

iCat mantindrà els principals programes d’aquests anys d’exili digital, potenciarà la música en català i feta a Catalunya i incorporarà nous programes musicals culturals i musicals temàtics.

En una entrevista amb l'ACN, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha constatat que el retorn d'iCat a les ones s'ha fet en termes "d'austeritat", aprofitant els recursos que ja s'utilitzaven fins ara i fent una aposta per la prescripció.

El director de Catalunya Ràdio ha explicat que s'intentarà que iCat tingui sortida per Catalunya Ràdio amb l'objectiu de fer evident que és el "conjunt de la ràdio pública" que fa una aposta per la cultura.

Una finestra per a grups emergents

Per a Gordillo, l'emissora que es podrà sentir a partir del setembre s'ha d'adaptar als nous temps i tenir "sentit" per al consum cultural i musical que es fa actualment. "Ha de ser una fórmula diferent, amb molta prescripció", ha precisat. En aquest sentit, espera que el públic "jove i sensible amb la cultura" trobi en iCat la seva emissora.

Fa una dècada, els Manel picaven a la porta d'iCat per donar a conèixer la seva música i l'emissora els va donar una oportunitat. "Volem que els Manel d'aquí 5 anys trobin en iCat la finestra d'oportunitat per projectar-se", ha especificat, i ha confirmat que busca atreure el talent cultural del país.

El retorn a la freqüència modulada ha estat possible gràcies a una aportació del departament de Cultura d'un milió d'euros per a les tres properes temporades.

Novetats a partir del setembre

Entre les novetats de la graella a partir del setembre destaca l'ampliació d'una hora del programa despertador cultural 'Els experts', amb Albert Miralles i Roger Seró, que s'allargarà fins a les 10 del matí. De la graella entre setmana, la novetat es troba a la franja nocturna, de 22.00 a 00.00 h, amb programes d’una hora setmanal de temàtica cultural.

El retorn a la FM també inclourà la irrupció d'un nou programa musical per al públic infantil i juvenil els caps de setmana, l'iCatKids.

stats