Ara Estiu 25/08/2016

Els ‘talents’ que ens esperen

‘La Voz’, ‘Tú sí que sí’ i ‘MasterChef’ ompliran les graelles televisives

Núria Juanico
3 min
Els ‘talents’ que ens esperen

BarcelonaEls talent shows tenen la cadira assegurada de cara a la nova temporada. Aquests programes, en què els concursants han de demostrar les seves habilitats artístiques davant dels espectadors i d’un jurat, s’han consolidat com un dels formats recurrents a les graelles televisives. El pròxim curs les cadenes continuaran explotant-los amb espais que buscaran, un any més, la millor veu, el millor cuiner, el millor imitador i el millor artista d’Espanya.

La principal novetat en el camp dels talent shows arribarà de la mà de La Sexta, que a la tardor estrenarà Tú sí que sí. Presentat per Cristina Pedroche, aquest espai compartirà l’estructura de Tú sí que vales, que es va emetre a Telecinco fins al 2013 i del qual Atresmedia n’ha comprat ara els drets. Així, el talent show saltarà a la competència però, com l’espai original, estarà produït per Gestmusic. A Tú sí que sí, concursants de diferents disciplines lluitaran per erigir-se com al millor artista del programa. El coreògraf Rafa Méndez i la humorista Sílvia Abril formaran part del jurat.

Per qüestions de calendari Mediaset no podrà competir directament amb aquest format d’Atresmedia. Telecinco prepara la segona edició de Got talent, el format rival que més s’assembla a Tú sí que sí, però no estarà llesta fins a l’any vinent. En principi la nova entrega de Got talent s’estrenarà al gener i suposarà el retorn de Risto Mejide a l’empresa que dirigeix Paolo Vasile després d’un any treballant al grup contrincant.

En canvi, tot apunta que l’aposta de tardor de Mediaset en aquest camp serà la quarta edició de La Voz. Durant l’estiu la cadena ha gravat bona part del programa, que incorporarà Manu Carrasco i Melendi com a coaches. A diferència de Tú sí que sí i Got talent, que busquen artistes en disciplines diverses, a La Voz només hi tindran cabuda participants amb habilitats per cantar. En una línia similar, Antena 3 també té entre mans la cinquena temporada de Tu cara me suena. El talent show de famosos que imiten cantants ja ha tancat el càsting de concursants. Entre aquests hi ha Rosa López, Canco Rodríguez, David Guapo, Yolanda Ramos i Beatriz Luengo. A més, l’espai renovarà part del jurat: la cantant Chenoa ocuparà la cadira de Shaila Dúrcal, que no serà al programa.

Famosos als fogons

A part de la música, la gastronomia serà un dels eixos sobre el qual giraran els talent shows del curs que ve. MasterChef junior ha seleccionat a l’estiu els 16 participants de la quarta edició de la versió infantil del programa, que segurament s’estrenarà a finals d’any. En paral·lel La 1 prepara la cinquena entrega del format d’adults i la primera de la versió amb famosos, en què participaran Loles León, Fernando Tejero i Cayetana Guillén Cuervo, entre altres.

Així mateix, a la programació d’Antena 3 repetirà el talent show de cuina Top chef, que tindrà quarta edició. El concurs encapçalat per Alberto Chicote, Susi Díaz i Paco Roncero segueix una estructura molt similar a la de MasterChef. La diferència principal entre els dos espais és que al programa de La 1 competeixen cuiners amateurs mentre que el talent show d’Atresmedia posa a prova xefs professionals.

Els fracassos de l’estiu en forma de ‘talent’

Aquest no ha sigut un bon estiu per als concursos de talents. Tant Atresmedia com Mediaset han apostat per dos formats d’aquest gènere, però cap no ha funcionat en audiència. A finals de juliol Telecinco va estrenar Quiero ser, un talent show de moda presentat per Sara Carbonero. En veure que l’espai no obtenia el rendiment que esperava, Mediaset va optar per relegar el programa a Divinity.

Atresmedia tampoc ha triomfat durant les últimes setmanes en aquest camp: La Sexta va posar en marxa a principis d’agost ¡Eso lo hago yo!, conduït per Carlos Sobera. El programa va debutar amb un discret 5,8% de share i ha perdut espectadors en les entregues posteriors.

stats